Thursday, June 11, 2009

Milestone Achieved So Far

1. Sewa rumah untuk family - alhamduLillah dah berjaya sewa rumah yang mana jiran2 satu blog semuanya Malaysian. 1 from Saudi Kayan, 2 Dari Sabic EPM, dan 2 Dari Sipchem. Dah selamat pindah pun.Basic needs only for the moment... tunggu gaji nak beli dapur, peti sejuk, washing machine, etc. slow and steady....

2. TV, satellit - Done, Toshiba Regza, 32" jer (unlike other friend min of 42"). Nilesat so blh la tgk movie. Cuma nyesal beli gak Hotbird - igtkan byk movie, rupenyer byk sampah, movie pun dlm bahasa spain, italy, france.

3. Internet - Done last night. Afaq DSL Shamel, asked for DSL Max (speed 8Mbps-20Mbps) but not available this time. end up connected to 4Mbps jer.

4. Kereta - lambat lagi aaaaaa

5. RCA Training (as trainer) - not yet, delayed for > 1 month, not my mistake! I'm ready anytime... tentatively 21 June for the first session

6. Bring Family to KSA - document translated, that all now, still long way to go

7. Aidilfitri - tiket dah cari tapi mahal nak mampos... 4K/ person round trip. Tunggu minggu depan kalau2 harga turun

That's all for now

1st year struggle a skit... xleh nak menyimpan byk pun lagi... project nak beli tanah pertanian x tercapai lagi nih.... huhuhu

4 comments:

Anonymous said...

Alhamdulillah, dapat gak tengok milestone kau, aku punya milestone ntah macam mana belum draft lagi, kalau kau boleh bagi input utk aku draft milestone aku ok gak, sebab tak dapat info lagi ni..cuma milestone gaharu aku ada lah sikit2 tapi banyak gak yg mati..aku pasti kau tahu aku..he he he

Andak Ali said...

Aku tahu, aku tahu, aku tahu...
biasak aaa pikir campur tu lembab dan x profesional... bos ko ada turun KL minggu depan, pegi a jumpa dia complain pasal pikir campur nih...

RH said...

tiket saudi airline masa Raya pun mahal ke? selalunya saudi airline agak murah. mm.. sabar la bro.. take care..

Andak Ali said...

Saudi airline fully booked... waiting list pun x terima dah...